ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
ΗΛΙΑ Λ. ΚΑΤΣΙΑΜΠΑ

    Ο Ηλίας Λ. Κατσιάμπας γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1965 στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, όπου μεγάλωσε και διαμένει σήμερα. Είναι καθηγητής της Σχολής Φυσικής Αγωγής (ΤΕΦΑΑ), και είναι εκδότης της καθημερινής τοπικής εφημερίδας των Τρικάλων "Η ΕΡΕΥΝΑ". Είναι νυμφευμένος με την Σοφία Α. Σκουμή με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
    Από νεαρότατη ηλικία εκδήλωσε έντονες εσωτερικές ανησυχίες γύρω από την αναζήτηση της ουσίας των πραγμάτων, του αληθινού νοήματος της ζωής. Ερεύνησε πολλά φιλοσοφικά συστήματα, μελέτησε όγκους βιβλίων Εσωτερισμού κάθε είδους, εποχής, χώρας, μέχρις ότου γνώρισε τον Έλληνα Δάσκαλο του Εσωτερισμού Νικόλαο Α. Μαργιωρή, στο πνευματικό έργο του οποίου διείδε την ουσιαστική Γνώση, την υπέρτατη εμπράγματη Αλήθεια.
    Εγινε μαθητής του, διδάχθηκε πρωτίστως την αμιγή Ράτζα Γιόγκα και έγινε κοινωνός πλήθους άλλων εσωτερικών γνώσεων σε ποικίλα θέματα (Εσωτερικής Φιλοσοφίας, Εσωτερικής Θεολογίας, Μυστικισμού, Αστρολογίας - Αστροσοφίας, Υπνωτισμού - Ορθοψυχισμού, Επιστημονικού Πνευματισμού, Εσωτερικής Θεραπευτικής κ.λ.π.) ανεβαίνοντας βαθμιαία τα σκαλοπάτια της πνευματικής του εξέλιξης.
    Η πύρινη και ακατάβλητη έφεση και θέληση του συγγραφέα για τα Επέκεινα, σε συνδυασμό με την επί μία σχεδόν δεκαετία εκπαίδευση, μαθητεία και άμεση σχέση με το Δάσκαλό του Νικόλαο Α. Μαργιωρή συνετέλεσαν τα μέγιστα στο σταδιακό σχηματισμό μιας ολοκληρωμένης, ξεκάθαρης βιωματικής αντίληψης - άποψής του για όλο το κύκλωμα της Μεταφυσικής.
    Στις 5 Δεκεμβρίου του 1991 με την πλήρη παρότρυνση και άμεση εντολή του Δασκάλου του ίδρυσε το Ομακοείο Τρικάλων, εκπαιδευτικό - πνευματικό κέντρο, όπου διδάσκονται μέχρι σήμερα όλα τα συστήματα της Γιόγκα (Μάντραμ, Κρίγια, Ράτζα, Κάρμα, Γκνάνι, Μπάκτι, Κουνταλίνη Γιόγκα), Εσωτερική Φιλοσοφία, Εσωτερική Θεραπευτική και γενικότερα Εσωτερισμός (Αποκρυφισμός και Μυστικισμός).
    Ο συγγραφέας πιστεύει ακράδαντα στην ύπαρξη των εσωτερικών δυνάμεων του ανθρώπου, στην καλλιέργειά τους και στην ανάδυση - ενεργοποίησή τους.
    Πρεσβεύει επίσης και επισημαίνει την ύψιστη Ανάγκη ευρείας διδασκαλίας της Εσωτερικής Παιδείας για τη δημιουργία Υγιών και Ισορροπημένων Νόων και ενός αληθινά Νέου Πνευματικού Ανθρώπου με αυτογνωσία, αυτοδυναμία, αυτονομία, διευρυμένο Νου, διάθεση προσφοράς, απαλλαγμένου από υλιστικές μικρότητες και απωθημένα, κατάλληλου να συνταιριάξει και ν' ανταποκριθεί καλύτερα στα δεδομένα της σύγχρονης πραγματικότητας, όπως και κάθε μελλοντικής εποχής της Ανθρωπότητας.


Βιβλία και μέλέτες Ηλία Κατσιάμπα.