ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΜΑΚΟΕΙΟ

 

Ο ρόλος του μεταφυσικού περιοδικού Ομακοείου είναι πολύ μεγάλος. Με ουσιώδη άρθρα αποκαλύπτει την Μεταφυσική Αλήθεια, εκλαϊκεύοντας τα Εσωτερικά Μυστήρια της Πανδημιουργίας.

Το περιοδικό Ομακοείο άρχισε να εκδίδεται από το φθινόπωρο του 1977 σε δίμηνη παρουσίαση και έφθασε δίχως διακοπή μέχρι και το τεύχος αρ. 49 Ιουλίου - Αυγούστου 1985.

Από την πρώτη στιγμή έχει χαράξει το δικό του δρόμο και μια γραμμή απόλυτα ανεξάρτητη από τους άλλους τύπους της Μεταφυσικής χωρίς να αντιγράφει από πουθενά. Ακολουθεί το σύστημα (θεωρητικό και πρακτικό) του Δασκάλου Νικολάου Α. Μαργιωρή (1913-1993), ενός σύγχρονου Πυθαγόρα, ο οποίος καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις δυνατές πτυχές της Εσωτερικής πραγματικότητας μέσα από τα βαθιά - τέλεια μυστικιστικά βιώματά του, τα οποία τα μεταλλάσσει σε συνειδητή - διανοητική γνώση, ώστε να γίνονται νοητά από τον κάθε ενδιαφερόμενο άνθρωπο - αναζητητή.

Σ" αυτά τα τεύχη του περιοδικού αναλύονται οι από αρχαιοτάτων χρόνων Μεταφυσικές θεωρίες, που σκοπό τους είχαν να διακρίνουν την άλλη πλευρά της φυσικής μας όψης. Η διαφώτιση αυτή από μια σειρά μυστών όπως για παράδειγμα Πυθαγόρα, Ηράκλειτο, Πλάτωνα, Αμμώνιο Σακκά, Πλωτίνο, Απολλώνιο Τυανέα και εκατοντάδες άλλους, συνεχίζεται με το περιοδικό Ομακοείο που φιλοδοξεί εκλαϊκευμένα (ο Εσωτερισμός για όλους) και με απλή ορολογία να μεταδώσει τις Αιώνιες Αλήθειες.

Μια μικρή αναγκαία εισαγωγή στην ουσία του θέματος που πραγματεύεται το περιοδικό αλλά και όλο το εν γένει έργο του Μαργιωρή έχει ως εξής:

Πίσω από την ύλη την δική μας, του κόσμου τούτου, που είναι διαχυμένος μέσα στη δόνηση της τρισδιάστατης αυτής περιοχής, υφίσταται ένας ασύλληπτος σε έκταση κόσμος, που εφάπτεται του δικού μας. Ο Νους μας είναι κατασκευασμένος κατά τέτοιο τρόπο, που λειτουργεί με τους ερεθισμούς του αιθερικοφυσικού μας κόσμου, που ανταποκρίνονται απόλυτα στον με παρόμοια ύλη κατασκευασμένο Νου μας. Μια σύμπραξη ολοφάνερη, φυσιολογική και εξαρτήσιμη λαβαίνει χώρα μεταξύ ανθρώπινου Νου και της Μητέρας φύσης - ύλης.

Όμως παράλληλα μέσα στο σώμα και πάνω από το Νου μας, υφίσταται η Νόησή μας, που δέχεται τους εσωτερικούς ερεθισμούς, αυτούς που η ψυχή εκβάλλει.

Αυτή είναι η πραγματική υπόσταση του ανθρώπου

Ο Νους και η ύλη γύρω μας αποτελούν μια αρμονία. Ύστερα η Νόηση με την ψυχή φτιάχνουν μια άλλη αρμονία ψηλότερη από την πρώτη και πιο ευαίσθητη. Η μια αρμονία, η κατώτερη, Νου και φυσικοΰλης συμπληρώνει την ανώτερη της ψυχονόησης. Αυτές οι δυο μεγάλες αρμονίες, η φυσική και η ψυχική κατευθύνουν και διοικούν το ανθρώπινο ον. Πότε η μία και πότε η άλλη διοίκηση - επίδραση, αφήνουν τις ερεθιστικές τους εντυπώσεις με τις οποίες ο κάθε άνθρωπος ζει, σκέπτεται και δραστηριοποιείται.

Ο έξω κόσμος ή η κατώτερη αρμονία είναι τόσο χρήσιμη, όσο και η Εσώτερη ή ψηλότερη αρμονία, εκείνη της Νόησης και της ψυχής. Μαζί οι δυο αρμονίες αποτελούν το Μέγα Λάμδα του Πυθαγόρα, που η ανιούσα με την κατιούσα πλευρά πρέπει να έχουν το ίδιο ύψος - μήκος. Αν η ανιούσα υπερσκελίζει, τότε η κατιούσα υποσκελίζεται και μια ανισορροπία διαφαίνεται στο ανθρώπινο ον. Αν όμως η ψηλότερη πλευρά στηρίζεται στο ανέβασμά της σε εξισορροπημένους σταθμούς, όπως στη μουσική κλίμακα του Πυθαγόρα, τότε φόβος ανισορροπίας δεν υπάρχει.

Αντίθετα η καθοδική πλευρά, εκείνη της εξωστρέφειας, η δεξιά πλευρά, ο κύκλος ύλης - φύσης - Νου, η αισθησιακή λειτουργία της συνείδησης - εγρήγορσης, πρέπει να είναι ισχυρή για να σηκώσει το βάρος της αδελφής της, που ενδεχομένως θα ακουμπήσει πάνω στην εξωστρεφική μορφοεκδηλωτική πραγματικότητα. Φιλοσοφίες και θεωρίες βασίστηκαν πάνω στα δύο υπαρκτά, μα αλληλοαντικρουόμενα ρεύματα, που μέσα μας ζουν και υπάρχουν είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε. Είμαστε λοιπόν δισυπόστατα όντα. Πνευματοψυχικά και Φυσικονοητικά.

Να ο μεγάλος ρόλος του περιοδικού Ομακοείου και της Εσωτερικής Παιδείας. Ο αναγνώστης του περιοδικού μας έντεχνα πληροφορείται με ανάλογες αναλύσεις των Μεταφυσικών προβλημάτων, την ύπαρξη του ατέρμονα αοράτου κόσμου, την δραστηριότητα του μεγάλου σκέλους του Πυθαγόρειου Λάμδα. Αυτό θα βοηθήσει τον άνθρωπο να εξυψωθεί ψυχοπνευματικά, να θέσει σε λειτουργία την Νόηση, που βρίσκεται πιο πάνω από το Νου, ώστε να λειτουργήσει με την ψυχή, που περιμένει τον προσανατολισμό της Νόησης.

Ταυτόχρονα, ο φυσικός μας Νους, έλκεται προς την επαφή Νόησης και Ψυχής και δεν απασχολείται με τους χαμηλούς ερεθισμούς που οι αισθήσεις κουβαλούν συνέχεια μέσα στην επιθυμητή περιοχή του. Αυτή η ενδοσκόπηση Νόησης και Νου, αποτελεί την πνευματική τροφή ή την πνευματική ανύψωση και πνευματικότητα του συνανθρώπου. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε με μια ανάγνωση ενός σοφού βιβλίου, είτε με τα λόγια ενός σοφού ανθρώπου, είτε από θρησκευτική τελετή, είτε από ανάγνωση μιας περικοπής, που λέγει την αλήθεια για την αιωνιότητα, που είναι ο Θεός.

Μπορεί λοιπόν με κατάλληλα Εσωτερικά Μεταφυσικά άρθρα και με εσωφιλοσοφία, να ερεθισθεί η Νόηση για να στραφεί προς την ψυχή παρασύροντας τον Νου σε μια εσωστρεφική στροφή, σε μια ενδοσκόπηση. Είναι επίσης δυνατόν, μια φράση με Μεταφυσικό νόημα, να ωθήσει τον ίδιο Νου να διασκεφθεί για το νόημα και για τον στόχο που μπορεί να προσφέρει η φράση, η περικοπή, η παράγραφος ή το άρθρο που ειδικά συγγράφεται για να ερεθίσει τον εξωστρεφή ανθρώπινο Νου.

Μια μεταφυσική περιγραφή, κατάλληλα διατυπωμένη, μπορεί να ανοίξει τους εσωτερικούς κρουνούς των πνευματικών ρευστών της δικής μας πηγής, τα οποία σαν πλημμυρίδα θα αρχίσουν να εκβάλλονται προς τα έξω, προς το Νου, με αποτέλεσμα να τον συγκινήσουν και να του προκαλέσουν το ενδιαφέρον του, να προσέξει τις παραστάσεις της Νόησής του, που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά τα κύματα υψηλότερων συχνοτήτων που η ψυχή εκβάλλει.

Αυτές όμως οι συλλαμβανόμενες ψυχικές εκκρίσεις, οι ανώτερες δονήσεις του έσω είναι μας, λεπταίνουν τις σκέψεις μας και σχηματίζουν μια νέα επιθυμία του Νου, προς ανεύρεση του τελειότερου. Αποπνευματώνεται σιγά σιγά ο θνητός και βλέπει την πνευματική πλευρά του κόσμου, το ίδιο το αόρατο για τους πολλούς, που για τον ανυψωθέντα γίνεται πλέον ορατό.

Φυσικά προκύπτει το ερώτημα. Ποια η χρησιμότητα στην καθημερινή ζωή τούτης της ανθρωποΰψωσης; Η απάντηση είναι ότι όταν ο άνθρωπος ανθρωποϋψώνεται πέραν των συνηθισμένων συνειδητών γνώσεών του στην υπερβατική πηγή της Θείας Σοφίας, γίνεται πιο άνθρωπος και μέσα του γεννιέται η αγάπη για όλα τα δημιουργήματα Εκείνου. Ακόμα ένας εξυψωμένος, βρίσκει νέες σκέψεις με τις οποίες βοηθεί την εξύψωση των πλησίον του, γνωστών και αγνώστων. Επηρεάζει όλο το γένος των ανθρώπων, για την τελειότητά τους, την αγάπη τους, την θυσία τους και το σχηματισμό ιδανικών, που υψώνουν την ανθρωπότητα προς την ευημερία και ευτυχία, προς τον αναζητούμενο χρυσό - πνευματικό αιώνα, στον οποίο ο Ιησούς εζήτησε να μας οδηγήσει.

Το μικρό αυτό μεταφυσικό περιοδικό σας αναλύει και σας εξηγεί με τον δικό του τρόπο τα συμβαίνοντα γεγονότα δίπλα στο φυσικό μας κόσμο, όπως τα συλλαμβάνει ο Νους των Μεταφυσικών Φιλοσόφων (μυστών). Αποτείνεται και στις επτά κλάσεις των ανθρώπινων όντων και στις επτά διαφορετικές συχνότητες του Νου τους και τους προσφέρει και παρέχει κατάλληλο φιλοσοφικό υλικό, ώστε να ερεθισθεί για πνευματική ανύψωση ο Νους τους.

Μπορείς και συ φίλε αναγνώστη να έλθεις κοντά στο άδυτο και να γευθείς, αν φυσικά το έχεις εσωτερική ανάγκη, το μέλι - νέκταρ του μεταφυσικού περιοδικού Ομακοείου που δημιούργησε ο Δάσκαλος Νικόλαος Α. Μαργιωρής και που περιέχει βαθιές αναλύσεις πάρα πολλών πτυχών του Εσωτερισμού ή της Μεταφυσικής με ανάλογη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση.

                                                   Περιεχόμενα

Τεύχος 1 Τεύχος 18 Τεύχος 35
Τεύχος
2 Τεύχος
19 Τεύχος
36
Τεύχος 3 Τεύχος 20 Τεύχος 37
Τεύχος 4 Τεύχος 21 Τεύχος 38
Τεύχος 5 Τεύχος 22 Τεύχος 39
Τεύχος 6 Τεύχος 23 Τεύχος 40
Τεύχος 7 Τεύχος 24 Τεύχος 41
Τεύχος 8 Τεύχος 25 Τεύχος 42
Τεύχος 9 Τεύχος 26 Τεύχος 43
Τεύχος 10 Τεύχος 27 Τεύχος 44
Τεύχος 11 Τεύχος 28 Τεύχος 45
Τεύχος 12 Τεύχος 29 Τεύχος 46
Τεύχος 13 Τεύχος 30 Τεύχος 47
Τεύχος 14 Τεύχος 31 Τεύχος 48
Τεύχος 15 Τεύχος 32 Τεύχος 49
Τεύχος
16 Τεύχος
33
Τεύχος
17 Τεύχος
34